shadow

Burciano di Sotto

De camping

Het is, zoals een van de gasten zei, de meest mooie en rustieke camping van Europa! De verschillende plekken liggen ver van elkaar verwijderd, zodat je het gevoel kan hebben alleen in de natuur te staan. En toch sta je zo veilig en dichtbij dat je voor een praatje, een lekkere café of eigengemaakte taart gezellig bij het barretje of bij het bijzondere natuurmeer (met panoramisch zwemmen) kan zitten. Burciano, een natuurterrein van 20 hectare dat we ecologisch onderhouden, is zeer rustiek. De kleinste plek is ca. 50 vierkante meter, de meeste hebben een ruimte van 500 tot 1500 vierkante meter. De meeste plekken zijn zodanig van elkaar afgelegen, dat je geen andere tent hoeft te zien of horen.

Elke kampeerplek die we afgegraven, "schoongemaakt", en gecreëerd hebben, heeft zijn eigen sfeer, eigen natuur, een ander uitzicht en een eigen naam. We verzorgen elke aparte plek met liefde en voegen steeds iets "natuurlijks" toe. Maar de gasten hebben ook de mogelijkheid om hun plek eigen te maken en sfeer te creëren (bijvoorbeeld d.m.v. zelf een douche te bouwen bij hun eigen plek met essenstammen en erica, een boomhut te maken, een tafel, etc.). Er zijn 20 verschillende plekken, maar er is altijd keuze want we hebben nooit meer dan 10 plekken tegelijk bezet. De ene plek is meer geschikt voor kleine kinderen, een andere plek is uitermate romantisch voor verliefden, nog een andere voor wie nog meer in de natuur willen staan. Er is een echte ‘puberplek’, een ‘ouderenplek’, een plek met een vijvertje, een plek met een oude geitenstal ernaast, een plek bij de waterval, etc., etc. Er is voor ieder wat wils! Let op: wij accepteren alleen boekingen van 5 dagen of meer.

Hoe meer natuur , hoe meer onderhoud, en soms denk ik wel eens , waarom niet alle tenten op de olijventerrassen neerzetten, dat geeft nog steeds het idee dat het een kleine rustieke camping is in de natuur en het onderhoud is minder groot. Maar nee, niets is zo leuk als mensen kunnen kiezen voor iets eigens, iets waar ze werkelijk tot rust kunnen komen of werkelijk in contact kunnen komen met de natuur en die kunnen ontdekken. En niets is zo leuk als mensen die meer van de natuur willen leren onder de veilige voorwaarden die we hebben gecreëerd. En als gasten andere mensen willen ontmoeten of gezamenlijk iets willen ondernemen kan dat bij het barretje of rondom het meertje.

Route

Het laatste stuk van de route is niet te vinden op kaarten of ‘Google Maps’. Bij de reservering ontvangen gasten daarom een uitgebreide routebeschrijving inclusief tips voor het rijden over de laatste weggetjes tot aan de camping. De camping is niet met een caravan of vouwwagen bereikbaar. Ook een aanhanger kan niet op de camping komen. Wil je wat campingspullen in een aanhanger meenemen dan zijn er wel opties te bespreken om ze van de aanhanger op de camping te krijgen, neem dan vooraf duidelijk contact hierover op.

De omgeving

In de omgeving van Burciano zijn veel wandelmogelijkheden in de natuur. Er zijn routes aanwezig op de camping. Ook kun je in de omgeving prachtige fietstochten maken. Er zijn op verschillende plekken in de omgeving fietsen te huren. Er zijn prachtige oude stadjes en dorpjes te bezoeken. Alle informatie hierover is aanwezig. Bezoek bijvoorbeeld eens het prachtige Cortona. Te voet vanaf de camping (10 km) door de prachtige natuur te bereiken of met de auto over de weg.

Over Burciano

Er is een capanna (barretje) met de basis-boodschappen (pasta, rijst, crackers, room, frisdrank, bier, etc.), ecologische (huisgemaakte en/ of ingemaakte) groente en sauzen, ecologische huisgemaakte jam, vers gebakken brood, ecologische wijn, etc. Ook is daar elke ochtend koffie en vers gebakken taart te krijgen. Er is daar ook allerlei informatie over de camping en de omgeving te vinden.

Er is een ‘afwassteen’, een grote rots die zodanig is uitgehouwen dat aan de ene kant de kinderen en aan de andere kant de volwassenen kunnen afwassen (door verschil in hoogte).
Men gebruikt onze biologisch afbreekbaar afwasmiddel en het afwaswater gaat op de composthoop. "Maar", zei een gast dit jaar, "normaal vind ik het vreselijk om af te wassen, de afwasplekken zijn op andere campings altijd zo smerig en hier is het altijd schoon." Daarnaast kunnen mensen ook in de buurt van hun eigen plek afwassen, vanwege de immense ruimte, maar de afwassteenrots is vaak toch ook een centraal punt voor gesprekken.

Er is een toilet en een douche aanwezig op de camping, maar uiteraard kan iedereen overal, vanwege de vele ruimte, in de omgeving achter een boom ook een plekje vinden. Zo zeg ik altijd tegen de kinderen: “de bomen zijn daar erg blij mee”. Ook zijn er douchezakken aanwezig die je bij je eigen plek kunt ophangen met water uit de bron. De zon maakt het water warm en zo kun je overal op de camping je eigen douche maken.

Sommige plekken hebben ook een eigen rots-keuken, de grote rotsblokken die uit het meertje (dat in 2000 is gemaakt) kwamen, hebben we op sommige campingplekken neer gezet en enigszins waterpas gemaakt met cement. Deze kunnen gebruikt worden als kook-plek (zodat je niets op de grond hoeft te zetten).

We hebben geen wasmachine op de camping zelf, maar ik heb gemerkt heb hoe leuk mensen het gaan ervaren de was met de hand te doen bij de speciaal gemaakte wasbak met prachtig uitzicht.

Contact info

Lucia Koop

52044 Montanare di Cortona
Regio Arezzo

Telefoon  :  +39 575614369
Email  :  Email contact graag via website
Internet  :  www.luciatours.nl
Seizoensopening

14 juni - 13 september

Informatie
Oppervlakte   20 Ha.
Aantal plaatsen   20  
Emplacement   50-1500 m2
Voorzieningen
Toiletten 1
Douches 1
Afwasplaatsen 1
Extra's

Winkeltje
Bar
Zelfgebakken brood
Moestuin

Spreektalen
Netherlands Netherlands France United Kingdom France
Verhuur
Geen verhuur  
Betaalmogelijkheden

Contant

 

Betekenis van de iconen
 Wasmachine Een zwembad op de camping
Wasmachine Natuurlijk zwemwater in de buurt
   

 

 Wasmachine Lid van Rota de Portugal
Wasmachine Niet of minder geschikt voor caravans
Wasmachine Honden zijn niet toegestaan
Wasmachine Verwarmde sanitair voorzieningen
   

 

Wasmachine Draadloos internet(WiFi) beschikbaar
Wasmachine Camping alleen voor volwassenen
Wasmachine Voorzieningen voor minder validen
Wasmachine Er is een wasmachine aanwezig
   

SOCIAL MEDIA

Volg ons ook op Facebook, Instagram en Pinterest voor het laatste rustieke nieuws en de nieuw toegevoegde campings op deze site.

facebook wit instagram wit

pinterest logo wit

youtube wit

RUSTIEKE STICKER

rc225Wil je de gratis en stoere Rustiek Kamperen sticker ontvangen? Mail ons je adres en we sturen hem op! (zie voorbeeld hierboven).

TABLETS & SMARTPHONES

TabletSmartphone

Uiteraard is deze website ook goed te bekijken op alle mobiele apparaten zoals tablets en smartphones.