shadow

Camping Monte Rosa

De camping

Camping Monte Rosa is een kleine camping in Val d’Anzasca, één van de zeven valleien van Val d’ Ossola. De camping is opgericht in 1965 door de familie Cattrini. Naast hun werk op het dorpsschooltje draaiden zij ’s zomers de camping tegenover het familiehuis. De camping heeft een authentieke sfeer en is nog altijd in het bezit van de Cattrini’s. 

Te midden van het groene dal kampeer je met een prachtig uitzicht op de bergen. De camping heeft 25 ruime zon- en schaduwplaatsen met een eenvoudig sanitairgebouw dat van alles is voorzien. Monte Rosa biedt de rust waar iedere natuurliefhebber naar opzoek is, met volop mogelijkheden om de omgeving te ontdekken.

De omgeving

De camping bevindt zich in Val d’Ossola op 664 meter hoogte. Aan het eind van het dal begint het bergmassief Monte Rosa wat ook wel vergeleken wordt met de Himalaya. De Monte Rosa (4634 meter) is na de Mont Blanc de hoogste berggroep van de Alpen en vormt de grens tussen Italië en Zwitserland. In de winter een skigebied en in de zomer een prachtig wandelgebied! De wandelroutes zijn makkelijk bereikbaar vanaf de camping, zowel te voet als met de auto. Zo ben je binnen 15 minuten in Macugnaga waar je met een kabelbaan naar grote hoogte wordt gebracht. Vanaf dat punt kun je zelfs naar Zwitserland lopen! Daarnaast is de camping een goed startpunt om Noord Italië te ontdekken met haar mooie meren. Vanaf de berg Mottarone (1500 meter) zijn alle zeven meren te zien, waaronder Lago d’Orta en Lago Maggiore.

Recreatie op de camping

De camping heeft een kampvuurplaats met een eenvoudige barbecue faciliteit. Je kunt spelletjes en boeken lenen en altijd terecht voor tips en vragen over de omgeving.

In de omgeving zijn talrijke activiteiten te ondernemen, zoals: wandelen (de G.T.A. - Grande Traversata delle Alpi), fietsen en canyoning. De GTA wandelpaden zijn er voor zowel beginnende en ervaren wandelaars. De dichtstbijzijnde stad Domodossola is zeker een bezoek waard met haar klein Middeleeuws centrum.

Contact info

Gian Luca Cattrini

28879 Vanzone con San Carlo
Regio Verbano-Cusio-Ossola

Telefoon  :  +393474193665
Email  :  info@campingmonterosa.eu
Internet  :  www.campingmonterosa.eu

Social Media

Seizoensopening

1 juni - 30 september

Informatie
Oppervlakte   1,5 Ha.
Aantal plaatsen   25  
Emplacement   60 m2
Voorzieningen
Stroomaansluitingen 25
Toiletten 4
Douches 4
Afwasplaatsen 6
Extra's

Broodservice
Mogelijkheid legen chemisch toilet

Spreektalen
Netherlands Netherlands France United Kingdom France
Verhuur
Geen verhuur  
Iconen
Wasmachine Wasmachine
Betaalmogelijkheden

Contant

 

Betekenis van de iconen
 Wasmachine Een zwembad op de camping
Wasmachine Natuurlijk zwemwater in de buurt
   

 

 Wasmachine Lid van Rota de Portugal
Wasmachine Niet of minder geschikt voor caravans
Wasmachine Honden zijn niet toegestaan
Wasmachine Verwarmde sanitair voorzieningen
   

 

Wasmachine Draadloos internet(WiFi) beschikbaar
Wasmachine Camping alleen voor volwassenen
Wasmachine Voorzieningen voor minder validen
Wasmachine Er is een wasmachine aanwezig
   

SOCIAL MEDIA

Volg ons ook op Facebook, Instagram en Pinterest voor het laatste rustieke nieuws en de nieuw toegevoegde campings op deze site.

facebook wit instagram wit

pinterest logo wit

youtube wit

RUSTIEKE STICKER

rc225Wil je de gratis en stoere Rustiek Kamperen sticker ontvangen? Mail ons je adres en we sturen hem op! (zie voorbeeld hierboven).

TABLETS & SMARTPHONES

TabletSmartphone

Uiteraard is deze website ook goed te bekijken op alle mobiele apparaten zoals tablets en smartphones.