shadow

Le Puy Ardouin

De camping

Welkom op Le Puy Ardouin!
Le Puy Ardouin is een eeuwenoude Ferme op een idyllisch landgoed. Temidden van de reusachtige kastanjeboom en indrukwekkende rotsformaties bevinden zich onze gites en volledig ingerichte safari- en deserttenten. Een verblijf op Le Puy Ardouin staat garant voor rust, ruimte en ontspanning.

Het landgoed Le Puy Ardouin is de laatste boerderij aan een verharde weg en ligt dus erg rustig en 'tres isole'. Het enige autoverkeer op deze doodlopende weg is dat van onze buurman die een paar maal per dag zijn dieren komt verzorgen. Op het terrein rond de Ferme staan veel bomen waarvan er sommigen eeuwen oud zijn. Er bevinden zich tevens eeuwen oude hunebed-achtige stenen die de omgeving een mystiek aanzien geven.

Op Le Puy Ardouin bieden wij onze gasten een stille plek, ver weg van alle drukte, waar rust en ontspanning centraal staan. Om nog dieper te kunnen rusten en ontspannen hebben we voor onze gasten , op een werkelijk prachtige plek met fantastische vergezichten, een houtgestookte sauna gerealiseerd. Wees welkom!

Omdat Rust en Ruimte uitgangspunt zijn is Le Puy Ardouin niet geschikt voor gezinnen met jonge kinderen (tot 16 jaar).

De omgeving

Strand
Vanuit Saint Pierre Du Chemin bent u in ongeveer een uur aan de Atlantische Oceaan, met badplaatsen als La Rochelle, La Tranche sur Mer of Les Sables D’Olonne. Zelfs het bijna tropische eiland Il de Re is voor een dagtrip goed aan te rijden (75 min.)

Als u meer geïnteresseerd bent in de Vendee "verte" dan is Mervant met haar meren en watersport activiteiten een aanrader. In de "Marais Poitevin" (Het groene Venetië van Frankrijk (Venice Verte) kunt u Frankrijk per roei- of fluisterbootje verkennen.

Puy du Fou
Overigens liggen onze gites en tenten slechts op een kleine 30 kilometer van het middeleeuwse spectacle Puy du Fou. Puy du Fou trekt jaarlijks honderdduizenden toeristen en brengt u op spectaculaire wijze terug naar de tijden der Gladiatoren, Ronde tafelridders en Vikingen.

Cultuur
Het prachtige middeleeuwse kunstenaars stadje Vouvant verdient echt een bezoek. Pure oudheid gecombineerd met hedendaagse schoonheid. Ga ook even eten in Le Pic Vert.

Recreatie op de camping

Le Puy Ardouin is sinds 2011 voorzien van een nieuw zwembad. Ons zwemwater systeem is milieuvriendelijk omdat het water door een eletronisch systeem via natuurlijk zout geconditioneerd wordt.

Stiltewandelingen
Een keer per week, vaak op maandag, maar afhankelijk van het weer, maken wij in alle vroegte een stiltewandeling van zo’n 7 of 11 kilometer en u bent van harte welkom om met ons mee op pad te gaan. Het wandelen in de ochtend, in gezelschap èn in stilte opent de zintuigen en heeft vaak een verkwikkend effect.

Openlucht bioscoop
Een avond per week toveren we de plek onder de oude kastanjeboom om tot openlucht bioscoop. Na zonsondergang, in de schemering starten we en zo kijken we, terwijl de nacht valt, naar een passende sfeervolle film. Favoriet afgelopen seizoen was ‘As it is in Heaven’. U neemt uw eigen stoel en eventueel drankje mee. Deelname is gratis.

Pizza avontuur
In het hoogseizoen wordt, bij voldoende deelnemers (minimaal 6) een keer in de week de oude broodoven opgestookt om samen met u uw eigen ambachtelijk pizza te bakken. U stelt met diverse gereedstaande ingrediënten uw eigen pizza samen. Verser en ambachtelijke heeft u nog nooit een houtgestookte pizza gegeten.

Informatie Bijeenkomst
In het hoogseizoen organiseren wij op uw aankomstzaterdag een informatiebijeenkomst. Rond 21.00 uur verzamelen we bij het haardvuur of in de tuin waar wij u een drankje aanbieden. Wij vertellen u het een en ander over Le Puy Ardouin maar vooral ook over bijzonderheden in en rond de Vendee.
Gewoon even handig om te weten welke plekken, plaatsen of restaurantjes leuk zijn, waar de markten zijn en welke bezienswaardigheden de moeite van het bezoeken waard zijn. Tevens is het een mooie gelegenheid om kennis te maken met de overige gasten. Het staat u uiteraard vrij om aan te sluiten of niet. Bij ons is niets verplicht, want het gaat juist over vrijheid, rust en ruimte!

Contact info

Bas en Nienke

85120 Saint Pierre du Chemin
Regio Vendée

Telefoon  :  +31 6 52011737
Email  :  info@lepuyardouin.nl
Internet  :  www.lepuyardouin.nl

Social Media

AdultOnly

Dit is een camping alleen voor volwassenen

Seizoensopening

1 mei - 1 oktober

Informatie
Oppervlakte   1,5 Ha.
Aantal plaatsen   3  
Emplacement   300 m2
Voorzieningen
Stroomaansluitingen 3
Wateraansluitingen 1
Toiletten 3
Douches 4
Wastafels 2
Afwasplaatsen 4
Extra's

Geen extra's

Spreektalen
Netherlands France United Kingdom France
Verhuur
Blokhutten 2
Gîtes 2
Tenten 3
Iconen
Wasmachine Zwembad Wasmachine AdultOnly WiFi
Betaalmogelijkheden

Contant
Bankoverschrijving

 

Betekenis van de iconen
 Wasmachine Een zwembad op de camping
Wasmachine Natuurlijk zwemwater in de buurt
   

 

 Wasmachine Lid van Rota de Portugal
Wasmachine Niet of minder geschikt voor caravans
Wasmachine Honden zijn niet toegestaan
Wasmachine Verwarmde sanitair voorzieningen
   

 

Wasmachine Draadloos internet(WiFi) beschikbaar
Wasmachine Camping alleen voor volwassenen
Wasmachine Voorzieningen voor minder validen
Wasmachine Er is een wasmachine aanwezig
   

SOCIAL MEDIA

Volg ons ook op Facebook, Instagram en Pinterest voor het laatste rustieke nieuws en de nieuw toegevoegde campings op deze site.

facebook wit instagram wit

pinterest logo wit

youtube wit

RUSTIEKE STICKER

rc225Wil je de gratis en stoere Rustiek Kamperen sticker ontvangen? Mail ons je adres en we sturen hem op! (zie voorbeeld hierboven).

TABLETS & SMARTPHONES

TabletSmartphone

Uiteraard is deze website ook goed te bekijken op alle mobiele apparaten zoals tablets en smartphones.