shadow

Domaine de Beauvoir

De camping

Domaine de Beauvoir, Chambres d’Hotes en mini camping.

Op Domaine de Beauvoir kampeert u in alle rust en en ruimte. U treft hier alles aan voor een ontspannen vakantie in de Bourgogne.

Kamperen op Domaine de Beauvoir. Bent u wel eens gewekt door het krijsen van een valk of het hakken van een specht? Bij ons kan het gebeuren. Wij beschikken over 6 vrij te kiezen kampeerplaatsen,  U zet uw tent of caravan op, onder de schaduwrijke bomen of op het weiland (7000 m2) met weids uitzicht. In onze Grange vindt u het sanitair. In dit gebouw kunt u uw afwas doen, en tot uw beschikking staan een koelkast, magnetron voor algemeen gebruik. Voor de kampeerplaatsen zijn 7 elektra-aansluitingen aanwezig (4amp.). Voor verkoeling tijdens de warme dagen kunt u gebruik maken van ons zwembad van 7,5x4 mtr.

Daarnaast hebben wij 5 gastenkamers met privébadkamer, en uiteraard slapen op heerlijke bedden.
Op onze minicamping is van alles mogelijk, maar het belangrijkste is toch wel de rust en de ruimte.

In 2022 hebben wij ons Domaine verkochten aan Neeltje en Herzen, zij zetten de camping/chambre d’hôtes voort.

De omgeving

De Yonne in de Bourgogne: misschien wel het lekkerste stukje Frankrijk. 

De Yonne en dan met name de Puisaye de la Forterre in de Bourgogne, is naar verluid qua temperatuur gemiddeld genomen de aangenaamste streek van Frankrijk. 's Zomers niet te heet, 's winters niet te koud. Het voorjaar begint al vroeg (in februari hebben we al buiten gezeten) en de herfst laat lang op zich wachten (eind oktober nog buiten gegeten). En dat op 650 kilometer van Utrecht. In het glooiende landschap heeft de natuur veel te bieden. Bossen, weilanden, meertjes, vijvers, schilderachtige dorpjes en niet te vergeten: de rivier de Yonne welke alleen gebruikt wordt pleziervaart. Wie van vissen houdt, niet alleen deze rivier kun je hart ophalen, ook in het nabij gelegen Parly is dat mogelijk (wel vergunning regelen!). 

Wandelen.
Direct vanaf het terrein van Domaine de Beauvoir kunt u aan prachtige wandelingen beginnen. We hebben zelf enkele routes uitgezet, variërend van 1 tot 3 uur. Maar u kunt ook kiezen voor de officiële wandelroutes ± 350 km. waarvan er diverse Beauvoir passeren. Deze routes bedragen 10 tot 30 kilometer en voeren langs de mooiste plekjes in de Puisaye ( Regio: Bourgogne. Departement: Yonne. District : Puissaye). Het vertrekpunt is meestal in Toucy dat gelegen is op 10 kilometer van Domaine de Beauvoir.

Fietsen.
Volgens de kenners is de Puisaye de la Forterre een ideaal fietsgebied voor zowel recreatie, toeren als mountain biken. Wel dient u regelmatig klimwerk te verrichten, waarbij het hellingspercentage kan oplopen tot boven de 10%. U kunt bij ons 2 mountain bike fietsen VTT huren. Daarvoor hebben wij voor u routekaarten beschikbaar.

Golfen.
Op een kwartiertje rijden vindt u het prachtige complex Domaine du Roncemay. Behalve dat hier op ambachtelijke wijze overheerlijke jams worden gemaakt, is er ook een zeer fraaie 18-holes baan aangelegd. Wilt u geen baan lopen maar lekker oefenen ook dat kan daar uitstekend. Hier vindt u een overdekte en onoverdekte driving range, putting green, mogelijkheden om te approachen en te chippen en u kunt drie volwaardige oefenholes lopen. Inclusief een volle emmer ballen. En als u wilt kunt u hier zeer goed eten, de kok heeft een Michelin ster.

Tables d’hotes.
Op diverse avonden verzorgen wij een leuk en gezellig diner. Wij doen dit bij minimaal 4 personen. Reserveren graag gewenst.

Image

Contact info

Stan & Ria Vaal

1 Route des Hurlots

89240 Beauvoir
Regio Yonne

Telefoon  :  +33 3 86 410 048
Email  :  info@domainedebeauvoir.eu
Internet  :  www.domainedebeauvoir.eu

Social Media

Seizoensopening

1 april - 30 september

Informatie
Oppervlakte   1,2 Ha.
Aantal plaatsen   6
Emplacent   ?? m2
Voorzieningen
Stroomaansluitingen 5
Wateraansluitingen 2
Toiletten 2
Douches 1
Wastafels 2
Afwasplaatsen 1
Extra's

geen

Spreektalen
Netherlands France United Kingdom France
Verhuur
Kamers 5
Iconen
Zwembad Wasmachine Wasmachine
Betaalmogelijkheden

Contant

 

Betekenis van de iconen
 Wasmachine Een zwembad op de camping
Wasmachine Natuurlijk zwemwater in de buurt
   

 

 Wasmachine Lid van Rota de Portugal
Wasmachine Niet of minder geschikt voor caravans
Wasmachine Honden zijn niet toegestaan
Wasmachine Verwarmde sanitair voorzieningen
   

 

Wasmachine Draadloos internet(WiFi) beschikbaar
Wasmachine Camping alleen voor volwassenen
Wasmachine Voorzieningen voor minder validen
Wasmachine Er is een wasmachine aanwezig
   

SOCIAL MEDIA

Volg ons ook op Facebook, Instagram en Pinterest voor het laatste rustieke nieuws en de nieuw toegevoegde campings op deze site.

facebook wit instagram wit

pinterest logo wit

youtube wit

RUSTIEKE STICKER

rc225Wil je de gratis en stoere Rustiek Kamperen sticker ontvangen? Mail ons je adres en we sturen hem op! (zie voorbeeld hierboven).

TABLETS & SMARTPHONES

TabletSmartphone

Uiteraard is deze website ook goed te bekijken op alle mobiele apparaten zoals tablets en smartphones.