La Solane

La Solane, 'de zonnige kant', ligt in de oostelijk Pyreneeën van Frankrijk, met schitterend uitzicht op de imposante bergen van de Spaanse grens. Vier je vakantie midden in de natuur, even weg van de bewoonde wereld op deze unieke plek waar je geen enkele vorm van beschaving ziet of hoort. Ervaar echte stilte, geniet van de rust en de ruimte en ontdek de prachtige omgeving tijdens je verblijf op het 90 hectare tellende landgoed. Je kunt bij ons terecht met je eigen tent op een van onze acht kampeerplaatsen, in het houten huisje of de ingerichte caravan. De meest bijzondere accommodatie is de boomhut, die op 7 meter hoogte in een oude kastanjeboom hangt en voorzien is van alle gemak. Koken doe je op hoogte en ook is er een badkamer. Op het terras van het hoofdgebouw is iedereen welkom, 's avonds kun je aanschuiven voor een heerlijke maaltijd of de sterrenhemel bewonderen naast het kampvuur. Verkoeling vind je in het zwembadje of in het bergriviertje, le Therme, dat aan de voet van het landgoed stroomt met watervallen en natuurlijke zwempoelen. De Middellandse Zee ligt op ongeveer anderhalf uur rijden bij ons vandaan.

Omgeving

De nabije omgeving van la Solane biedt oneindig veel wandelmogelijkheden. Je kunt op eigen gelegenheid de omgeving verkennen en uitgebreide wandelingen maken. Bij voldoende belangstelling organiseren we dagwandeltochten naar Maçanet de Cabrenys in Spanje, waar na afloop gegeten wordt in een van de plaatselijke restaurants en ook het vervoer terug naar la Solane wordt geregeld. Het riviertje dat aan de voet van het landgoed stroomt biedt heerlijke verkoeling in de zomer en ook naast de rivier onder de oude appelbomen in het gras is het goed vertoeven. Zwemmen kun je in de diepere poelen onder de waterval en kleine kinderen kunnen veilig spelen in de ondiepe delen en op de verschillende zandstrandjes. Ook in het bos kunnen de kinderen volledig hun gang gaan. Op verschillende boerderijen in de buurt worden voor jong en oud, zowel korte als langere paardrijdtochten georganiseerd. De ruimere omgeving van la Solane is ook zeer aantrekkelijk voor een dagtocht. Op anderhalf uur rijden zit je aan het Middellandse Zeestrand en wandel je door de kleine sfeervolle straatjes van kustdorpen als Collioure en Port-Vendres. Céret, met de drukbezochte zaterdagmarkt, Prats de Mollo en het grotere Perpignan zijn karakteristieke Franse plaatsen. Openbare zwembaden vind je in vrijwel alle dorpjes in de buurt, de dichtstbijzijnde is in Saint Laurent de Cerdans op een halfuurtje rijden. Ga ja slechts een klein stukje zuidelijker, dan beleef je een heel andere sfeer en mentaliteit wanneer je de Spaanse grens overgaat. Je kunt te voet naar kleine plaatsjes als Tapis en Maçanet de Cabrenys. Ook het Middellandse Zeestrand van Spanje ligt op ruim een uur. Met de auto rijd je naar het meer van Darnius naar Figueres, bekend van het Dali Museum of Girona. Ook Barcelona is vanuit la Solane goed te doen. Maar pas op voor de cultuurshock want binnen 2,5 uur ben je vanuit de echte wildernis in de ware metropool.

Recreatiemogelijkheden

Rust? Of aktief? La Solane nodigt voor beide uit.....op weinig andere plaatsen gaat u meer rust vinden. Maar als u behoefte heeft aan actie, zijn de mogelijkheden van makkelijke tot zware bergtochten onuitputtelijk. Klauteren en zwemmen in de bergrivier, wild en vogels spotten. En de kinderen die eindeloos in het bos kunnen ravotten, dammen in de rivier bouwen, in het zwembad kunnen spelen of een copie van onze boomhut kunnen bouwen.

Wasmachine
Zwembad
Caravan

Seizoensopening

1 april - 15 oktober

Camping informatie

Oppervlakte 90 Ha.
Aantal plaatsen 8
Gemiddelde grootte per plaats 200 m2.

Spreektalen

Netherlands France United Kingdom Germany Spain

Algemene voorzieningen

Toiletten 2
Douches 2
Wastafels 1
Afwasplaatsen 1

Verhuur

Cabana's 1
Caravans 1
Chalets 1
Tenten 1

Extra's

Broodservice

Betaalmogelijkheden

Contant
Bankoverschrijving

Contact Info

Jeroen Duijndam
 
66260 St. Laurent de Cerdans
Regio Pyrenèes Oriëntales
 
: +33 616 930 273
: www.solane.info
: info@solane.info

Social Media

Social Media

Volg ons ook op Twitter, Facebook en Instagram voor het allerlaatste nieuws op het gebied van rustiek kamperen en de nieuw toegevoegde campings op deze site.

facebook wittwitter logo witfacebook witinstagram wityoutube wit

Rustieke sticker

RC150
Wilt u de nieuwe gratis en stoere Rustiek Kamperen sticker ontvangen? Mail ons uw adres en we sturen hem op! (zie voorbeeld hierboven).

Tablets & Smartphones

TabletSmartphone
Uiteraard is deze website ook goed te bekijken op alle mobiele apparaten zoals tablets en smartphones.

This website is protected by RSFirewall!, the firewall solution for Joomla!
www.rustiekkamperen.com is opgericht op 1 september 2008 © Copyright BLU 2020. Design & Development by WEBDIEZAIN