El Burro Blanco

Een camping voor mensen die houden van natuur en rust en deze ook respecteren.

El Burro Blanco, gelegen in een eikenbos van 3.5 ha, op een hoogte van 650 mtr. ligt op een kleine kilometer van het schilderachtige middeleeuwse dorpje Miranda del Castañar, in het natuurpark Las Batuecas/Sierra de Francia.

Dit bergachtige gebied wordt gekenmerkt door zijn milde klimaat en zijn rijke planten- en dierenleven. Op de schaduwrijke camping kan niet alleen worden genoten van de rust, de planten en de vogels, maar ook van goed en schoon sanitair en ruime informatie over de omgeving. Daarnaast beschikt de camping over een bar, terras en een uitgebreide bibliotheek. Voor toeristische informatie bent u van harte welkom op de receptie. 

Eigenaars van grote caravans en kampeerauto’s wordt aangeraden ons tevoren te consulteren i.v.m. het beperkt aantal plaatsten voor deze kampeermiddelen. 

Omgeving

In het dorp zijn een aantal voorzieningen als: winkels en bars, een paar restaurants, een zwembad, een postkantoortje en een regionaal gezondheidscentrum.

In de omgeving zijn er op betrekkelijk korte afstand van elkaar veel kleine antieke dorpjes waarvan Miranda, het enige verdedigbare en geheel ommuurde dorp van de Sierra, wat historisch gezien duidelijk het interessantst is. Natuurlijk is de stad Salamanca (Culturele Hoofdstad van Europa 2002) absoluut een bezoek waard, niet alleen vanwege zijn architectonische schoonheid en z´n talrijke monumenten maar ook vanwege de prettige sfeer en aangename afmetingen. Ook het geheel ommuurde Ciudad Rodrigo is erg charmant en van historische betekenis.

Recreatiemogelijkheden

Het gebied is zeer geschikt voor wandelaars (diverse gemarkeerde routes), vlinderliefhebbers en vogelaars. Op verzoek is een lijst met gespotte vogels verkrijgbaar. Op korte afstand van de camping kan er op diverse plekken gezwommen worden in (stromend) natuurwater.

Wasmachine
WiFi

Seizoensopening

1 april - 6 september
14 september - 18 oktober

Camping informatie

Oppervlakte 3,5 Ha.
Aantal plaatsen 30
Gemiddelde grootte per plaats 100 m2.

Spreektalen

Netherlands France United Kingdom Germany Spain

Algemene voorzieningen

Stroomaansluitingen 27
Toiletten 8
Douches 9
Wastafels 12
Afwasplaatsen 6

Verhuur

Geen verhuur  

Extra's

Bibliotheek
Mogelijkheid legen chemisch toilet

Betaalmogelijkheden

Contant

Contact Info

Vera Klaassen & Eddy Braken
 
37660 Miranda del Castañar
Regio Salamanca
 
: +34 923 161 100
: www.elburroblanco.net
: camping.elburroblanco@gmail.com

Social Media

Volg ons ook op Twitter, Facebook en Instagram voor het allerlaatste nieuws op het gebied van rustiek kamperen en de nieuw toegevoegde campings op deze site.

facebook wittwitter logo witfacebook witinstagram wityoutube wit

Rustieke sticker

RC150
Wilt u de nieuwe gratis en stoere Rustiek Kamperen sticker ontvangen? Mail ons uw adres en we sturen hem op! (zie voorbeeld hierboven).

Tablets & Smartphones

TabletSmartphone
Uiteraard is deze website ook goed te bekijken op alle mobiele apparaten zoals tablets en smartphones.

This website is protected by RSFirewall!, the firewall solution for Joomla!
www.rustiekkamperen.com is opgericht op 1 september 2008 © Copyright BLU 2020. Design & Development by WEBDIEZAIN