Fjordgløtt Camping og Hyttesenter

Fjordgløtt betekent "fjordzicht" en ligt direct aan het Norefjord, een groot meer tussen Nore en Rødberg. Rødberg hoort bij de gemeente Nore og Uvdal in de provincie Buskerud. De camping bevindt zich ca. 6 km ten zuiden van Rødberg. Vanaf de E40 (de hoofdweg van Kongsberg naar Geilo) is het ca 1600 meter naar de camping. De camping grenst aan het Hardangervidda Natuurpark, een geweldig mooi gebied om te wandelen, langlaufen of skiën. Dit is het grootste bergplateau in Europa.  De camping heeft 45 ruime plaatsen voor caravans, tenten of campers. Uiteraard is er overal elektriciteit aanwezig. Daarnaast hebben we een aantal hoge standaard hytter of chalets. 
Wij hebben een modern en luxe sanitairgebouw voorzien van douche, toilet en sauna. Voor de kinderen is er een ruime speelweide met een trampoline, schommel etc. 
Zoals gezegd ligt Fjordgløtt camping aan een groot meer, het Norefjord. Naast zwemmen kunt u hier perfect vissen op o.a. forel. In de winter kunt u hier zelfs ijsvissen! Voor het vertier op het water verhuren wij zeilboten, roeiboten (evt. met elektrische motor), kajaks, kano's en waterfietsen.

Omgeving

Rødberg
Fjordgløtt Camping og Hyttesenter ligt ca. 6 km ten zuiden van de plaats Rødberg. In Rødberg zijn banken, supermarkten, benzinepompen, garagebedrijven, postkantoor etc. Langedrag. 
Ca. 25 km van de camping ligt het natuurpark Langedrag. In Langedrag zijn alle inheems Noorse diersoorten te bewonderen. Zo zijn er rendieren, wolven, lynxen, bergvossen, fjordenpaarden, wilde zwijnen en nog veel meer kleine dieren. Hier kunt u volop genieten van de wonderschone flora en fauna welke Noorwegen te bieden heeft. Wilt u paardrijden? Ook dit kunt u regelen bij Langedrag!

Nore og Uvdal Bygdetun
Tussen Rødberg en Uvdal ligt op ca. 15 km van de camping de Nore og Uvdal Bygdetun. In deze tuin zijn vele historische gebouwtjes en schuurtjes te zien welke van oorsprong in deze streek voorkwamen. Absoluut hoogtepunt is de staafkerk uit de 12e eeuw, een originele houten kerk welke u echt van binnen moet hebben gezien!

Dresin in Veggli. 
Houdt u van fietsen en wilt u iets nieuws proberen? Tussen Veggli (ca. 30 km ten zuiden van Rødberg) en Rødberg loopt een oude spoorbaan, ooit onderdeel van de Numedalsbanen. U kunt, fietsend met een karretje (dresin) op de spoorrail, een heerlijke fietstocht maken naar Rødberg, of uitstappen vlak bij onze camping. Onderweg kunt u genieten van de mooie natuur. En vergeet niet voor onderweg een heerlijk gevulde picknickmand mee te nemen. U kunt de dresin bij ons op de camping reserveren. 

Rafting. 
In Dagali, ca 40 km ten noorden van Fjordgløtt Camping og Hytesenter, kunt u gebruik maken van verschillende rafting arrangementen. Zo kunt u kiezen uit 3 verschillende tours te weten standaard, extreme en extreme plus. Voor elk wat wils dus!Karting en rally rijden.
U kunt nu karts, all terrain vehicles en rally auto's huren vlak bij Dagali Airport bij Dagali Opplevelser. Het hele jaar door kunt u hier terecht met groepen of voor een individueel arrangement. D.O. zorgt voor alle noodzakelijke veiligheidsmiddelen en werkt met gecertificeerde instructeurs welke allen actief zijn in de autosport. 

Vissen.
In de omgeving is er volop mogelijkheid om te vissen. Let op: om te mogen vissen moet u wel in het bezit zijn van een Noorse viskaart (fiskekort). Deze is o.a. te koop bij ons op de camping. U kunt vanuit een boot prima vissen op het Norefjord-meer welke direct aan de camping grenst. Het Norefjord-meer wordt gevoed middels de Numedalslågen; een kleine rivier. Hier kunt u vanaf de oevers vissen. U kunt vissen op o.a. forel en bergforel. In de winter is het ook erg leuk om te gaan ijsvissen. Hardangervidda Natuurpark.
Als u vanaf de camping de E-40 noordwaarts neemt komt u in het Hardangervidda Natuurpark. Dit is het grootste Noord Europese bergplateau (3.430 km²). Het Normannsslepa-pad is een heel oud pad welke loopt van de oost- naar de westkant van het plateau. Langs dit pad is nog veel terug te vinden van de vroegere bewoners. Het Hardangervidda Natuurpark is een perfect gebied om te wandelen, mountainbiken en uiteraard in de winter skiën en langlaufen.

Winteractiviteiten.

Uvdal Alpinesenter (ca. 30 km van Rødberg).
" Langste piste 6 km.
" Aantal langlauf routes 3
" Aantal skipistes 8
" Totale lengte skipistes 19 km
" Hoogte verschil 620 meter
" Sledepiste.
" Ski verhuur en skischool.Verder zijn er Alpinesenter in Dagali en Geilo. Geilo is een groot wintersportgebied en ligt op ca. 50 minuten rijden van Rødberg.Verder zijn er in de nabije omgeving van Rødberg, Uvdal en Norefjord meerdere langlaufloipes waarvan de meeste zelfs verlicht zijn! 

Recreatiemogelijkheden

wandelen, roeien, zeilen, kajakken, kanoen, vissen, zwemmen in het meer, schaak, dammen en een speeltuin voor de kinderen

Wasmachine
Gehandicapt
WiFi

Seizoensopening

1 januari - 31 december

Camping informatie

Oppervlakte 16 Ha.
Aantal plaatsen 45
Gemiddelde grootte per plaats 80 m2.

Spreektalen

Netherlands Italy United Kingdom Germany Norway

Algemene voorzieningen

Stroomaansluitingen 45
Toiletten 6
Douches 7
Wastafels 7
Afwasplaatsen 2

Verhuur

Chalets 4
Trekkershutten 1

Extra's

Babyhoek
Broodservice
Ontbijtservice
Mogelijkheid legen chemisch toilet

Betaalmogelijkheden

Contant
Pinbetaling
Visa
American Express
Eurocard / Mastercard
Bankoverschrijving

Contact Info

Kristina & André
 
3630 Rødberg
Regio Buskerud
 
: +47 97159653
: www.fjordglott.net
: info@fjordglott.net

Social Media

Volg ons ook op Twitter, Facebook en Instagram voor het allerlaatste nieuws op het gebied van rustiek kamperen en de nieuw toegevoegde campings op deze site.

facebook wittwitter logo witfacebook witinstagram wityoutube wit

Rustieke sticker

RC150
Wilt u de nieuwe gratis en stoere Rustiek Kamperen sticker ontvangen? Mail ons uw adres en we sturen hem op! (zie voorbeeld hierboven).

Tablets & Smartphones

TabletSmartphone
Uiteraard is deze website ook goed te bekijken op alle mobiele apparaten zoals tablets en smartphones.

This website is protected by RSFirewall!, the firewall solution for Joomla!
www.rustiekkamperen.com is opgericht op 1 september 2008 © Copyright BLU 2021. Design & Development by WEBDIEZAIN