Moinhos do Dão - Eco Quinta

Moinhos do Dão, ofwel Molens aan de Dão, is een terrasvormige quinta gelegen in het groene dal van de de Dão rivier en dicht bij de historische stad Viseu. Vakantie op Moinhos do Dão is o.a.: lekker luieren in een hangmat bij ons strandje, zwemmen in de Dão, wandelen door het historische binnenland van Portugal, lekker eten in ons restaurant of een van de vele restaurantjes in de omgeving, slenteren over de weekmarkt of door het oude centrum van Viseu of dagtochtjes maken naar het strand of de bergen.  
Heeft u vragen over een verblijf bij ons? Wij horen graag van u! 

Moinhos do Dão had vroeger 7 draaiende molens die het graan maalden voor de dorpen in de omgeving. Het water uit de rivier leverde de kracht om de molenstenen in de molenhuisjes te laten draaien. Op het terrein vind je daarom nog veel elementen die verwijzen naar het vroegere gebruik. De overwoekerde terrassen zijn hersteld, zodat ruimte ontstond voor tenten en blokhutten. In en rondom de molenaarswoningen werden verschillende gastenverblijven ingericht en er is een badhuis gebouwd. Voor o.a. enkele lampen en een oplaadstation (voor bv. telefoons) winnen we elektriciteit uit een zelf ontwikkelde waterkrachtmolen, aangevuld met zonnepanelen. Het terrein en de gastenverblijven worden sfeervol verlicht met solarlampjes en kaarsen.

Door de uitbundige vegetatie, de historische elementen, de terrasvorm, de ligging aan de rivier, de karakteristieke en kleurrijke gastenverblijven, de veelzijdige kampeerplekken, etc. is de Moinhos do Dão een zeer markante vakantieplek. Onder de vijgenboom, bij het geluid van de kabbelende rivier, worden drie keer per week de lange tafels gedekt voor een heerlijk diner met o.a. veel producten uit onze eigen tuin en natuurlijk Dão wijn. Wij verkopen ook verse onbespoten groenten en kruiden uit onze tuin

Voor kampeerders zijn er ruime, schaduwrijke plaatsen dicht bij de rivier, op de wat hoger gelegen terrassen of op het eilandje. U vindt bij ons bijzondere, soms afgelegen, plekken. Voor het 'echte' kampeergevoel! (veel privacy). Olijf- en mimosabomen en wijnranken bieden in de zomer de nodige schaduw. Er is voldoende ruimte tussen de tenten. Auto's worden geparkeerd op een aparte plaats. Kleine campers of vouwwagens kunnen ook bij ons terecht: auto's met caravan en grote campers echter niet. Er zijn geen speciale voorzieningen voor campers. Onderin de Molenaarswoning is een zgn. 'koele ruimte' (opslagruimte), waar kampeerders etenswaren en drank koel kunnen bewaren. Op het terrein is een badhuis met (gratis) warme douches voor de kampeerders.

  

Omgeving

Op loopafstand liggen o.a. een middeleeuws klooster ("Convento"), dat nu in gebruik is als boerderij en wijnopslag, en enkele rustige dorpjes. Zoals Tibaldinho, waar twee cafeetjes/minimercado's zijn: vaste pleisterplaatsen voor ons en onze gasten. U kunt hier terecht voor een drankje en dagelijkse boodschappen. Op 10-15 km. liggen Mangualde en Viseu, twee interessante steden met vele winkels en voorzieningen. Beiden bereikbaar per eigen auto, bus (bovenaan de weg) en evt. te voet. Op dinsdag is er een grote markt in Viseu. De regio is niet toeristisch, maar heeft een grote varieteit aan natuur, cultuur en historie. Het Dão-dal telt o.a. vele wijngaarden; daarnaast ligt het ruige Serra da Estrela-gebergte met de hoogste top van Portugal (Torre: 1.993 mtr.). Het gebied kent vele oude dorpjes en de rivieren en beekjes hebben hier nog de vrije loop. Ook goed te doen als dagtrip: Atlantische kust bij het gezellige plaatsje Aveiro en de oude universiteitsstad Coimbra.

Recreatiemogelijkheden

Aan een van de oevers van de rivier is een natuurlijk, zonnig zandstrandje, zodat er heerlijk gezwommen kan worden. Of pak onze Canadese kano voor een tochtje naar bv. de 'stepping stones' (een zeer oude oversteekplaats via grote stenen) of het stuwmeertje. In de nabije omgeving is ook een groot stuwmeer met diverse recreatiemogelijkheden. In het naburige Alcafache zijn ook leuke zwemmogelijkheden in de rivier en u vindt er de 'Termas de Alcafache' (Spa Termal). De schitterende Atlantische stranden (met ruige branding) liggen op circa 1,5 uur rijden.

Wij hebben een uitgebreid wandelprogramma (met beschrijvingen en kaart) met korte en lange wandelingen in de directe omgeving of in Serra da Estrela en Serra do Caramulo. Onze wandelgidsen trekken er ook regelmatig op uit (met jong en oud). In de zomer kan er buiten getafeltennist worden en zijn er speciale activiteiten t.b.v. kinderen. Er is een speciale 'kinderhoek' met spelletjes en boeken. Feitelijk is het terrein zelf één grote speeltuin.

NatuurlijkZwemwater
Caravan
WiFi

Seizoensopening

1 januari - 31 december

Camping informatie

Oppervlakte 2 Ha.
Aantal plaatsen 10
Gemiddelde grootte per plaats 25 m2.

Spreektalen

Netherlands United Kingdom Portugal

Algemene voorzieningen

Toiletten 3
Douches 3
Wastafels 3
Afwasplaatsen 2

Verhuur

Appartementen 5
Kamers 4
Chalets 1
Vakantiehuizen 1

Extra's

Broodservice
3 avonden per week restaurant
Verkoop van groenten en kruiden uit eigen biologische tuin.

Betaalmogelijkheden

Contant

Contact Info

Freya van Dien
 
3530-071 Fornos da Maceira Dão
Regio Santa Marinha
 
: +351 232 610 586
: www.moinhosdodao.nl
: moinhosdodao@hotmail.com

Social Media

Volg ons ook op Twitter, Facebook en Instagram voor het allerlaatste nieuws op het gebied van rustiek kamperen en de nieuw toegevoegde campings op deze site.

facebook wittwitter logo witfacebook witinstagram wityoutube wit

Rustieke sticker

RC150
Wilt u de nieuwe gratis en stoere Rustiek Kamperen sticker ontvangen? Mail ons uw adres en we sturen hem op! (zie voorbeeld hierboven).

Tablets & Smartphones

TabletSmartphone
Uiteraard is deze website ook goed te bekijken op alle mobiele apparaten zoals tablets en smartphones.

This website is protected by RSFirewall!, the firewall solution for Joomla!
www.rustiekkamperen.com is opgericht op 1 september 2008 © Copyright BLU 2020. Design & Development by WEBDIEZAIN