Test: luchtbed Intex prestige

Test: luchtbed Intex prestige

Zoals met elke hobby ben je ook met kamperen vaak bezig af te wegen welk product je het beste kan kiezen. En dat is een deel van de lol! Bij mij op de camping gaat het onder andere heel vaak over de slaapmatten. Begrijpelijk, tijdens je kampeervakantie wil je lekker slapen. De keuze self- inflatable mat of luchtbed komt dan vanzelfsprekend omhoog. Het luchtbed heeft nog wel een beetje de naam ouderwets of voor amateur kampeerders te zijn, is dat terecht? Even een rijtje afwegingspunten om te beginnen:

  • Een luchtbed is meestal veel goedkoper dan een self-inflatable mat. 
  • Er bestaan lichtgewicht luchtbedden maar de traditionele luchtbedden zijn zwaarder dan de zelf-inflatable mat. De lichtgewicht luchtbedden zijn wel prijzig. Het geteste exemplaar is 4 kg. Qua pakmaat is het luchtbed weer kleiner. Deze is strak opgevouwen: 35x30x12
  • Een self-inflatable isoleert, een luchtbed amper. (schuim tegen lucht)
  • Een luchtbed geeft meer werk ivm opppompen.
  • Een luchtbed is wel makkelijker in 2-persoons te krijgen.
  • Een luchtbed is wel gevoeliger voor lekkage.
  • Een luchtbed is gevoelig voor temperatuurs wisselingen. Hoe kouder het wordt, hoe zachter het luchtbed.

Ik stel me zo voor dat als je vaak en langer kampeert, je kiest voor een goede self-inflatable maar dat er momenten zijn waar een luchtbed handig is. Je wilt bijvoorbeeld het kamperen eerst eens proberen? Of je hebt een kleine auto? Of er komt een vriendje of vriendinnetje logeren tijdens de trip? (of thuis natuurlijk)

Ik kreeg van de firma www.Goedkoopluchtbed.nl een luchtbed opgestuurd om eens te proberen. (let op: wij worden niet gesponsord!) Het ging om het model Intex Prestige Downy Full, wat een smal tweepersoonsbed is van: 1.37 x 1.91 x 0.22. Het prestige slaat op de luxere, dikkere uitvoering in een mooie groene kleur. (op de foto boven lijkt het wat grijzer, maar het is donkergroen) Het downy op de zachte velours afwerking van de bovenkant, al had ik persoonlijk een andere naam gekozen. Bij het luchtbed wordt een electrische pomp op batterijen meegeleverd (batterijen zelf kopen) die kan blazen en zuigen via een stevige mond met membraam op het luchtbed. Na het even wennen aan hoe die hulpstukjes in elkaar zitten gaat dit prima en is je luchtbed in 2 minuten vol maar niet knalhard. Dat wordt overigens ook afgeraden. Beetje jammer vond ik dat er geen 12v aansluiting op de pomp zat, zo ben je wel afhankelijk van batterijen (niet iedere hand- of voetpomp past op het mondstuk nl) Eenmaal opgeblazen heb je inderdaad een comfortabel bed, waar ik met mijn 1.92 wel met de voeten uitstak. De tijd van de ronde buizen en diepe dalen in een luchtbed is gelukkig voorbij en je ligt echt comfortabel op het licht geribbelde maar vlakke velourse bovendeel. Dit heeft ook als voordeel dat je er niet op glijdt. Je hebt al een aardig goede en dikke self-inflatable nodig wil je niet met je heup op de grond komen als je op je zij ligt (afhankelijk van gewicht, uiteraard) maar op de Intex prestige is dat zeker niet het geval en ik weeg 93 kg. Dus, ja hoor, daar kun je zeker in je uppie lekker op slapen. Met z'n tweetjes wordt het wat krap tenzij je nog heel erg verliefd (en niet te groot) bent, natuurlijk!

Zou ik dit luchtbed kopen? Als hardcore kampeerder niet, maar zeker wel in het geval van 1 van de boven genoemde redenen wanneer je niet meteen een dure self-inflatable wilt kopen. Je hebt dan voor slechts 34,95€ een lekker bed (de 1 persoons kost 28,-€) dat nog aardig robuust is. Mijn hond van 25 kg sprong er op en ik was niet al te bezorgd maar dat is natuurlijk niet de bedoeling met die scherpe nageltjes. Je zou wel kunnen zeggen dat het luchtbed volwassen is geworden. Die prijs is een fractie van een goede self-inflatable, die vaak 1- persoons al tussen 150-200 euro zitten, al gaan die in de regel wel (veel) langer mee. Ik heb bijvoorbeeld thermarests van 30 jaar oud die het nog gewoon doen. Dus kies vooral op hoe en hoe vaak je het bed gebruikt... 

Met dank aan Ellen van www.Goedkoopluchtbed.nl voor het ter beschikking stellen van het bed, uiteraard hebben zij veel meer modellen in diverse prijsklassen.

Authors

Bert Loorbach

1000 Resterende tekens


SOCIAL MEDIA

Volg ons ook op Facebook, Instagram en Pinterest voor het laatste rustieke nieuws en de nieuw toegevoegde campings op deze site.

facebook wit instagram wit

pinterest logo wit

youtube wit

RUSTIEKE STICKER

rc225Wil je de gratis en stoere Rustiek Kamperen sticker ontvangen? Mail ons je adres en we sturen hem op! (zie voorbeeld hierboven).

TABLETS & SMARTPHONES

TabletSmartphone

Uiteraard is deze website ook goed te bekijken op alle mobiele apparaten zoals tablets en smartphones.