Roadtrip Portugal (2)

Roadtrip Portugal (2)

Het is ongeveer 150 kilometer naar mijn volgende bestemmingen. Het valt me onderweg op hoeveel eucalyptusbomen Portugal inmiddels telt. (een maand later heerst hier een grote bosbrand) Twee campings liggen relatief dicht bij elkaar, de eerste die ik bezoek is Tapadinho bij Vila Nova de Oliveirinha. Wat een mooie plek hebben Lidy en Liesbeth hier gecreëerd! Veel groen tussen imposante natuurstenen, een prachtig nieuw sanitair en mooie ruime plekken. Mocht je met je trouwe viervoeter reizen dan is die hier ook van harte welkom.

BWPT2 kopie

Dan door naar de familie Kramer van Quinta do Retiro.

En alweer een fijne rustieke verrassing! In een prachtig groen dal kun je kamperen, tenten huren of een prachtig appartement en zwemmen in een sfeervol natuurbad. Alles is kleinschalig en smaakvol, en ook professioneel opgezet. Ik slaap die nacht in een van de appartementen en kijk uit over de camping en lichtjes in de heuvels. Ik ben nu twee dagen onderweg en het weer is fantastisch.

IMG 0080 kopie

De volgende dag weer eerst 130 km rijden dus ik kan rustig aan doen. Ik probeer zoveel mogelijk binnendoor te rijden en geniet van de mooie wegen langs rivieren, door de bergen of door de eucalyptus bossen. Door onhandig intoetsen van mijn navigatie rijd ik helaas een flink stuk om! Ik besluit daarom maar rustig aan te blijven doen, morgen de camping te bezoeken en aan een immens stuwmeer vind ik een leuk pension: Casa do Trovador (het huis van de werker) Het uitzicht over het meer is prachtig. Je kunt er ook eten, handig! Tijdens het eten hoor ik dat het pension net is gekocht door een stel ondernemende Engelsen. De volgende dag heb ik pas in de middag afgesproken met de volgende camping: Pelinos. Ik neem dus de tijd om de stad Tomar, vlak bij de camping, te voet te verkennen. Het is een mooi oud stadje waar je je zeker een paar uur kunt vermaken. In de kleine straten barst het van de eethuisjes en ik kies er een uit voor de lunch. Daarna naar Esther en Remy, een enthousiast jong stel met een hele gezellige kleine camping met een leuke bar. De ligging van Pelinos bij Tomar is ideaal voor reizigers van allerlei pluimage en de sfeer is relaxt.

P Camping Pelinos Tomar 5 kopie

Die middag rijd ik nog naar de laatste op mijn lijstje: O Tamanco bij Lourical, en daar val ik met de neus in de boter want Hans en Irene, de eigenaars, hebben bij een groot kampvuur een kruidige groentesoep gemaakt. Iedereen kan aanschuiven en de sfeer is goed. De camping is ook mooi, er is een coole en hippe sfeer met leuke artistieke details maar ook een gevarieerde vegetatie. Ik slaap in een van de Tubo’s, dat is een grote (2 m diameter) ronde betonnen pijp met een bed erin en met een glazen voorkant, erg leuk!

DSC 7522 kopie

Ook de volgende dag is relaxt. s’ Ochtends naar de bakker in Lourical voor wat zoete broodjes en dan op mijn gemak naar Porto rijden waar ik de rest van de dag rondkuier en geniet van al het vertier op straat. Vooral aan de kade’ s van de rivier is het een drukte van jewelste met dit mooie weer. Ik eet een verse Dorada in een restaurantje. Daarna dwaal ik een te ver de stad in, en wordt het wat stressen om de auto terug te vinden, ik moet natuurlijk nog wel op tijd bij het vliegveld zijn. Na wat zweetdruppels en oriëntatie pogingen lukt dit gelukkig! Ik lever de Renault Captur heelhuids in, en vlieg weer naar Amsterdam. Dit tripje zit er weer op, Portugal is te gek en heeft veel fijne rustieke campings! Ik ga zeker nog een keer terug…

(Hoofdfoto is bij Quinta do Retiro)

Authors

Bert Loorbach

1000 Resterende tekens


SOCIAL MEDIA

Volg ons ook op Facebook, Instagram en Pinterest voor het laatste rustieke nieuws en de nieuw toegevoegde campings op deze site.

facebook wit instagram wit

pinterest logo wit

youtube wit

RUSTIEKE STICKER

rc225Wil je de gratis en stoere Rustiek Kamperen sticker ontvangen? Mail ons je adres en we sturen hem op! (zie voorbeeld hierboven).

TABLETS & SMARTPHONES

TabletSmartphone

Uiteraard is deze website ook goed te bekijken op alle mobiele apparaten zoals tablets en smartphones.