Roadtrips 2018 (7) Auvergne-Corrèze

Roadtrips 2018 (7) Auvergne-Corrèze

Het drukke seizoen inclusief campings bezoeken zit er weer op en het wordt tijd om weer eens achter de computer neer te strijken en alle bevindingen op te schrijven! Resumé: ik heb dit jaar 28 campings bezocht verdeeld over zo’n 5 verschillende tochten met auto of motor. Een deel ervan is voor de zomer al beschreven in het blog waar ik ben blijven steken in de tweede roadtrip…. (mei 2018)

Daar pakken we de draad weer op! Het weerbericht is zo grillig dat ik besluit de auto te nemen voor deze trip. Achteraf valt het reuze mee en heb ik onderweg alleen een paar druppels en wat bewolking! De eerste stop is 150 km pal oostwaarts bij Bonneblond in de Auvergne (Nieuwe naam: Bourbonnais) Een groot landgoed met een prachtige boerderij. Noot: kort na mijn trip vernam ik van de beheerders dat er problemen waren met de gemeente, (zie eerder blog) hierdoor kon de camping in 2018 niet open, laten we hopen dat het in 2019 goed komt want het is een prachtige rustieke camping.

Daarna richt ik de steven naar het zuiden via Boussac en Aubusson. Ik stop in het mooie plaatsje Felletin dat lijkt op een romantisch schilderij, met de rivier die loom langs de eeuwenoude huizen stroomt. Inmiddels is de zon ook weer terug.

Helaas wordt de idylle verstoord door een telefoontje van de garage waar mijn Landcruiser gemaakt zou worden dat de auto toch veel erger kapot is dan ze dachten! (zie eerder blog) Dat wordt weer veel bellen met de ANWB!

Maar daar kan ik daar weinig aan doen en ik ga met de huurauto dus maar verder via La Courtine; waar vroeger ook Nederlandse militairen gelegerd waren; naar Ussel. Vandaar is het nog een klein stukje naar Camping Chantegril net voor Liginiac. Dit is de fijne camping van Johan en Carla die uitgestrekt ligt op de flank van een helling en omringd door bos. Er is een gezellige bar, een goed zwembad, prachtig sanitair en er worden veel leuke activiteiten georganiseerd, waaronder boogschieten en leuke tochten in de natuur. De sfeer is gemoedelijk en jong en oud voelt zich hier thuis. Typerend is de grote pot koffie die ’s ochtends klaar staat als je je broodjes komt halen bij de receptie. Er zijn ook safaritenten en één ervan wordt mijn onderkomen voor de nacht, die van mij heeft zelfs een eigen WC in een kleine houten cabine ernaast. De volgende ochtend is het prachtig weer en ik maak met Johan en Carla nog een wandeling door het bij de camping horende bos waar een nieuw speelhonk tevens boogschietplek wordt gecreëerd. In de wijdere omgeving is het één en al natuurschoon en vind je veel water, waaronder de Gorges de la Dordogne. Het is hier echter nog lang niet zo druk als zuidelijker langs de Dordogne, dus rustzoekers zitten hier ook goed.

De foto is bij Felletin