Roadtrips 2016 (6) Op bezoek bij Mas d' en Bacou

Roadtrips 2016 (6) Op bezoek bij Mas d' en Bacou

Na Borio is het lunchtijd en ik rijd een tijdje vruchteloos op zoek naar een leuk restaurantje. De befaamde Franse middagmenu's zijn niet te versmaden. Meestal vind je 3 gangen tussen 12 en 15 euro. Wel exact tussen 12 en 2 uur aanschuiven, de tijden zijn redelijk heilig! Maar dat lukt me vandaag niet ondanks de fraaie route en de dorpjes onderweg. Geeft niks, bij de supermarkten hebben ze ook lekkere dingen en ik eet heel romantisch op de parkeerplaats van de Super U net voor Narbonne. De route is inmiddels overgegaan van berglandschap naar een vlak landschap met veel kanalen. Het waait hier bijna altijd, maar de hemel is strakblauw en de temperatuurmeter geeft 24 aan! Ik ken drie campings in het laatste hoekje van Frankrijk onder Perpignan (die vind je in de gids en op de site) en besluit er voor vandaag nog één te bezoeken: Mas d' en Bacou. Hiervoor neem ik een stukje péage en ga er bij le Boulou weer af, net vóór de grens. Deze camping ligt een stuk rijden de bergen in, bij Reynès. Het zijn smalle weggetjes, deels onverhard. Ik verheug me op de aankomst bij de camping want ik weet dat je door de rivier moet rijden om er te komen, maar helaas... De route ligt droog. Ik word ontvangen door Ert en Anneke, de Vlaamse eigenaars, en we maken een toer over het ruime terrein. Leuk om te zien hoe ze allerlei slimme oplossingen hebben bedacht om de camping handiger te maken. De camping zelf is heel ruim, echt rustiek en ligt langs het riviertje de Ample. Het is hier super rustig want zeer afgelegen, voor tochtjes moet je dus zeker eigen vervoer hebben. Ik geef maar niet toe aan de verleiding om nog één van de schattige Pyreneese berghondjes van hun nestje mee te nemen (ik heb al een hond!). Tijd om weer te gaan... Er schijnen geweldige 4wd weggetjes te zijn hier door de bergen, ook routes die de grens oversteken. Maar volgens Anneke heb je daar echt uren voor nodig. En de avond valt al vroeg dus ik besluit maar om de gewone binnen-route te nemen via Céret-Le Perthus. Mijn avond stop zal zijn in Cistella, bij Figueres, waarover later meer. Ik heb die dag 299 km achter de wielen en 5 campings gezien, een record! 

Authors

Bert Loorbach

1000 Resterende tekens


SOCIAL MEDIA

Volg ons ook op Facebook, Instagram en Pinterest voor het laatste rustieke nieuws en de nieuw toegevoegde campings op deze site.

facebook wit instagram wit

pinterest logo wit

youtube wit

RUSTIEKE STICKER

rc225Wil je de gratis en stoere Rustiek Kamperen sticker ontvangen? Mail ons je adres en we sturen hem op! (zie voorbeeld hierboven).

TABLETS & SMARTPHONES

TabletSmartphone

Uiteraard is deze website ook goed te bekijken op alle mobiele apparaten zoals tablets en smartphones.