Roadtrips 2016 (15) Op bezoek bij La Pineda

Roadtrips 2016 (15) Op bezoek bij La Pineda

De laatste camping van deze trip! Op de weg terug naar huis in Frankrijk is nu echt alles dicht. Maar hier in Spanje lijkt het nog steeds zomer en treed ik in T-shirt aan bij La Pineda. Dit is een heel bijzondere camping. Op een grote lap grond achter de berg van Macanet de la Selva bouwen ze; zo zou je het kunnen zeggen; hun mini-paradijsje. Ze, dat zijn Harrie en Cobie uit Nederland, Brabant om precies te zijn. De oude Masia (boerderij) is helemaal in originele stijl verbouwd en herbergt ook een paar rustieke maar comfortabele gastenkamers. Rondom het pand is met aandacht voor detail een soort park aangelegd met daarin bloempartijen, vijvers, maar ook een "infinite pool" met uitzicht. Er komt zelfs een vogelpark waar ook vogels in nood opgevangen kunnen worden. De bouw ervan is in volle gang. Wat ook opvalt zijn de leuke van steen gemaakte banken en tafeltjes die her en der verspreid staan. La Pineda is motor-vriendelijk. Je bent er met je eigen motor welkom maar kunt er daar ook één huren. Er zijn diverse routes uitgezet. Je kunt wel zien dat Harrie en Cobie niet stilgezeten hebben en ook staat er nog steeds van alles op stapel. De camping is klein en eenvoudig en heeft 5 plaatsen op een apart plateau. De ondergrond bestaat uit harde grond. Naast het toerisme is er ook een export bedrijf voor Spaanse en Portugese tegels begonnen, dus mocht je op zoek zijn naar mooie tegeltjes, ook dan kun je hier terecht! Je vindt La Pineda op onze app, onze site en in de nieuwste Spanje gids, die net uit is. Dat was het voor wat betreft de lange roadtrip naar Spanje. (5000 km) Ik heb er nog wat meer gemaakt: o.a in Duitsland en Frankrijk. Waarover in latere blogs meer info. Ik ben nu bezig met de planning van de roadtrips voor 2017. Houd ons blog in de gaten!

Authors

Bert Loorbach

1000 Resterende tekens


SOCIAL MEDIA

Volg ons ook op Facebook, Instagram en Pinterest voor het laatste rustieke nieuws en de nieuw toegevoegde campings op deze site.

facebook wit instagram wit

pinterest logo wit

youtube wit

RUSTIEKE STICKER

rc225Wil je de gratis en stoere Rustiek Kamperen sticker ontvangen? Mail ons je adres en we sturen hem op! (zie voorbeeld hierboven).

TABLETS & SMARTPHONES

TabletSmartphone

Uiteraard is deze website ook goed te bekijken op alle mobiele apparaten zoals tablets en smartphones.