Roadtrips 2016 (8) Op bezoek bij El Macanet

Roadtrips 2016 (8) Op bezoek bij El Macanet

Een rustige dag vandaag... Even een beetje relaxen nadat ik hiervoor in 2 dagen 9 campings heb bezocht. Twee staan er vandaag (20 oktober) op het programma, allebei net over de grens ten noordwesten van Figueres. Ik wil net in de auto stappen als Rinus, van Can Lluis, me aanbiedt om het tochtje op de motor te doen! Ik mag dan gebruik maken van de blitse Motoguzzi V7 Stornello en zo'n aanbod sla je natuurlijk niet af. Rinus rijdt mee op zijn imposante GS. Eerst rijden we over landelijke kleine wegen naar Sant Llorenc de la Muga, een mooi plaatsje. Hier ligt camping La Fradera aan de rivier net buiten het dorp. Een prima en nette camping maar ik vind hem niet rustiek genoeg meer. De vaste verhuur heeft teveel de overhand genomen, het wordt nogal hokjes achtig. Ik besluit deze niet meer op te nemen in de volgende gids. Wat een verschil met de volgende camping die we na een mooie rit langs het stuwmeer Boadella de bergen in richting Franse grens bereiken: El Macanet. Deze mag het stempel "rustiek" met trots dragen! Heel natuurlijk gelegen midden in het bos, veel ruimte en rust en ook nog een relaxte ontvangst met koffie. Deze camping zul je ook dus vinden in de nieuwe editie van Rustiek Kamperen in Spanje en Portugal die eind januari 2017 verschijnt! Terug naar Cistella waar ik eens even lekker op de kaart (papier! Michelin!) de route van morgen ga uitstippelen.

Authors

Bert Loorbach

1000 Resterende tekens


SOCIAL MEDIA

Volg ons ook op Facebook, Instagram en Pinterest voor het laatste rustieke nieuws en de nieuw toegevoegde campings op deze site.

facebook wit instagram wit

pinterest logo wit

youtube wit

RUSTIEKE STICKER

rc225Wil je de gratis en stoere Rustiek Kamperen sticker ontvangen? Mail ons je adres en we sturen hem op! (zie voorbeeld hierboven).

TABLETS & SMARTPHONES

TabletSmartphone

Uiteraard is deze website ook goed te bekijken op alle mobiele apparaten zoals tablets en smartphones.