Roadtrips 2017 Onderweg in België: camping L' Escargot

Roadtrips 2017 Onderweg in België: camping L' Escargot

Onderweg naar het zuiden rijd ik meestal langs Luik. Je kunt er dwars doorheen, is buiten de spits goed te doen. Je kunt er ook omheen via de westkant maar dat is wel 20 km extra over een drukke, saaie weg. Aan de oostkant kun je er ook omheen langs Verviers. Daarna kun je via een gewone weg door het plaatsje Theux weer terugkomen op de "Route du Soleil". Theux heeft een gezellig plein in het centrum met een paar leuke restaurants en terrasjes. Net buiten Theux bij het dorp Jevoumont ligt een mooie, luxe en toch rustieke camping: L' Escargot. Een goede locatie om het noordelijk deel van de Ardennen te verkennen en ook de stad Luik, die veel mooier is dan je denkt als je op de grote weg zit! Het verschil met veel andere rustieke campings is dat deze superluxe is. Het rustieke is er zeker: kleinschalig, landelijk gelegen, rustig en groen. Ze hebben één van de mooiste sanitair gebouwen die ik ooit heb gezien, en ook wellness, jacuzzi etc. Gezien de luxe hangt er begrijperlijkerwijs wel een iets hoger prijskaartje aan. Je kunt er ook comfortabele tenten huren. Ik bezocht deze camping op een stralende herfstdag, genoot van het uitzicht en besprak met de sympathieke eigenaresse Tineke de duidelijke doelstellingen van de camping: hoge luxe en rust in een rustiek kader. De camping richt zich voor die maximale rust wel vooral op volwassenen. Je vindt deze camping in onze gids: Rustiek kamperen in Nederland en België

Authors

Bert Loorbach

1000 Resterende tekens


SOCIAL MEDIA

Volg ons ook op Facebook, Instagram en Pinterest voor het laatste rustieke nieuws en de nieuw toegevoegde campings op deze site.

facebook wit instagram wit

pinterest logo wit

youtube wit

RUSTIEKE STICKER

rc225Wil je de gratis en stoere Rustiek Kamperen sticker ontvangen? Mail ons je adres en we sturen hem op! (zie voorbeeld hierboven).

TABLETS & SMARTPHONES

TabletSmartphone

Uiteraard is deze website ook goed te bekijken op alle mobiele apparaten zoals tablets en smartphones.