Andalusië per campertje!

Andalusië per campertje!

Begin maart 2019 maakte ik een lange roadtrip met de auto door Spanje om campings te bezoeken. (volgend blog) Van een deel van deze trip maakte ik een kleine vakantie van 4 dagen in Andalusië. De rest van de familie was hier ook bij. Ik had hiervoor een VW camper van Flamenco campers tot mijn beschikking: Lucia. Het kleine familiebedrijf  Flamenco Campers ligt vlak bij het vliegveld van Malaga en ze beschikken over een breng- en haal service. Ideaal als je met het vliegtuig komt!

Omdat ik onderweg campings bezoek was ik met de auto, maar het is dus dik 2700 km rijden… De combinatie vliegtuig-camper huren is dus heel slim en tijd (en geld!) besparend. Mocht je wel eerst met een auto komen dan kun je die in ieder geval op het afgesloten terrein van Flamenco laten staan. Voordat we de wagen oppikten aten we nog even tegenover Flamenco in een echts Spaans restaurant: Papas Fritas Y Huevos, drie gangen inclusief drank voor 9 euro en lekker! De tent zit helemaal vol met Spanjaarden die daar in de buurt werken dus dan weet je dat je er gerust kunt gaan eten!  Bij Flamenco wordt de wagen afgeleverd door Gonzalo, de superaardige en relaxte eigenaar. De wagen is ook goed voor elkaar, netjes, schoon en compleet uitgevoerd met zelfs beddengoed. We gaan op weg en proberen de kleine Andalusische wegen zoveel mogelijk te pakken. De eerste stop is partner camping La Campina, net voorbij de plaats Santaella en midden tussen de olijfbomen gelegen. Eigenaresse Matilde ontvangt ons met een glas wijn. We hebben deze camping uitgekozen omdat ie rustiek is en toch relatief dicht bij Cordoba ligt.

IMG 8900

We zijn al zo vaak in Spanje geweest en toch hebben we de Mezquita nog nooit in het echt gezien! Daar gaan we nu verandering in brengen. Dus de volgende dag parkeren we de bus op advies van Matilde aan de rand van het centrum veilig onder een winkelcentrum en lopen de stad in. De Mezquita is zeer indrukwekkend en ook de vele binnentuinen in de Joodse wijk zijn erg mooi. Wij bezochten het Palacio de Viana met maar liefst 12 binnentuinen en patio’s. Lekker uitgebreid lunchen staat bij ons ook hoog op de lijst en dat lukte goed bij Gran Bar met een breed assortiment heerlijke tapa’s. Ook hier zit het vol met locals. Helaas was deze dag de enige van de trip met serieus veel regen dus we laten de rest van de attracties voor wat ze zijn.

IMG 8912 IMG 8931

De volgende dag met wel stralend weer naar Sevilla, veel groter dan Cordoba maar ook helemaal volgepakt met geschiedenis. Er heerst een gezellige sfeer op straat met veel studenten, horeca en muziek. We slenteren lekker rond en bezoeken onder andere het beroemde Plaza de Espana. Lekker lunchen lukt weer, ditmaal nog wat chiquer en verfijnder bij El Pasaje (Santa Maria La Blanca). Grappig genoeg is het op alle plekken waar Game of Thrones opnames zijn gemaakt superdruk bijvoorbeeld het Real Alcazar de Sevilla.

IMG 8964

Laat in de middag rijden we over prachtige binnenwegen terug naar de kust richting San Pedro waar we nog familie gaan opzoeken. Voor wie het schitterende en veelzijdige Andalusië wil ontdekken is de combinatie vliegen/camper ideaal vind ik. Denk even goed na welke camper je kiest. De VW is voor drie personen (de derde is 16!) wellicht wat krap, neem dan een maatje groter. Denk ook goed na of je er een neemt met een WC-voorziening aan boord. Anders moet je ‘s nachts met de luidruchtige schuifdeur in de weer! Zo in het voorseizoen kan het ook hier ‘s nachts goed afkoelen, dan is een camper ook fijn met z’n standaard standkacheltje.

Authors

Bert Loorbach

1000 Resterende tekens


SOCIAL MEDIA

Volg ons ook op Facebook, Instagram en Pinterest voor het laatste rustieke nieuws en de nieuw toegevoegde campings op deze site.

facebook wit instagram wit

pinterest logo wit

youtube wit

RUSTIEKE STICKER

rc225Wil je de gratis en stoere Rustiek Kamperen sticker ontvangen? Mail ons je adres en we sturen hem op! (zie voorbeeld hierboven).

TABLETS & SMARTPHONES

TabletSmartphone

Uiteraard is deze website ook goed te bekijken op alle mobiele apparaten zoals tablets en smartphones.