Roadtrips 2018 (2) Drôme

Roadtrips 2018 (2) Drôme

Op Le Grand Bois heb ik het altijd prima naar mijn zin. Het is goed gelegen om de Drôme te ontdekken. Maar... er zijn daar natuurlijk nog veel meer fijne rustieke campings die ik wil bezoeken en daar ben ik voor hier! Dus na een lekker ontbijt neem ik de D70 zuidwaarts. Ik ken deze weg en ik kies hem uit omdat hij me voert door het "Défilé des trente pas", een spectaculaire kloof waar de weg zich doorheen wurmt en de smalle ruimte ook nog moet delen met een rivier. Daarna is de koek nog niet op en krijg ik op de D108 naar Buis les Baronnies, mijn eerste stop, nog de mooie col d' Ey met grandioos uitzicht op de besneeuwde noordflank van de Mont Ventoux. Buis les Baronnies is een gezellig dorp genesteld in het zuiden van de Drôme. De camping die ik bezoek: Les Ephélides, ligt aan de rand van het dorp maar wel met uitzicht op de heuvels rondom. Deze Via Natura camping heeft maar 35 plaatsen en is gezellig aangekleed. De vrije kampeerplaatsen liggen achter, jawel, een paar mobilehomes maar verder is alles met veel smaak opgezet. Ik word rondgeleid door de charmante Julie, fotografe, amazone, reizigster en... (mede)campingbazin met veel liefde voor de streek. Als je het leuk vindt om rustiek te kamperen dicht bij een gezellig Zuidfrans dorp, kies dan deze camping! Om de proef op de som te nemen eet ik na het bezoek buiten Pizza op het centrale plein. Het is begin april, temperatuur 20 graden, iedereen is buiten en de sfeer is goed. I love Zuid Frankrijk!! De brasserie is ook goed met heel aardig personeel: Brasserie de l' Etoile. Hierna bezoek ik een camping die bijna aan het einde van een smal weggetje (D159) ligt bij de buurtschap Poët en Percip: La Gravouse. Wil je graag midden in de natuur en je vindt het niet erg om een stukje te rijden naar winkels etc... neem dan deze. Deze camping ligt aan een beek in een dal en de autovrije kampeerplekken liggen op allemaal kleine veldterrassen verspreid over de flanken van de heuvels, prachtig! Het is al kleinschalig met 30 plaatsen maar zo is het nog intiemer. De sympathieke eigenaars: het Franse stel Cécile en Hervé Mazzala zorgen daarnaast ELKE avond voor heerlijk eten met als bijna legendarische specialiteit een wekelijkse kreeftavond! Rustig rijdend is de weg te doen met een niet al te grote caravan. Na dit alweer prettige bezoek wacht mij nog een rit westwaarts richting Bollène waar de derde en laatste camping van die dag bezocht zal worden: La Simioune. Daarover meer in het volgende blog. 

(foto is op les Ephelides)

Authors

Bert Loorbach

1000 Resterende tekens


SOCIAL MEDIA

Volg ons ook op Facebook, Instagram en Pinterest voor het laatste rustieke nieuws en de nieuw toegevoegde campings op deze site.

facebook wit instagram wit

pinterest logo wit

youtube wit

RUSTIEKE STICKER

rc225Wil je de gratis en stoere Rustiek Kamperen sticker ontvangen? Mail ons je adres en we sturen hem op! (zie voorbeeld hierboven).

TABLETS & SMARTPHONES

TabletSmartphone

Uiteraard is deze website ook goed te bekijken op alle mobiele apparaten zoals tablets en smartphones.