La Fresneda

logo camping

Wasmachine Gehandicapt Hond WiFi

Camping La Fresneda is een kleine, rustieke camping voor rust-, natuur- en cultuurliefhebbers in de prachtige streek Matarraña, provincie Teruel (250 km ten ZW van Barcelona).

De camping is gelegen op een hoogte van 565 m en bestaat uit drie olijventerrassen met een panoramisch uitzicht op natuurreservaat ‘Los Puertos de Beceite’ waar de steenbok nog veelvuldig voorkomt. De camping is geheel in lokale architectuur gebouwd, met zo weinig mogelijk impact op de natuurlijke omgeving. De camping is ruim opgezet. De kampeerplaatsen zijn gemiddeld 100 m2. Iedere gast heeft tijdens zijn verblijf een map ter beschikking met uitgebreide toeristische informatie. 

Er is een gezellige bar met terras waar een aantal keren per week maaltijden worden geserveerd met uitstekende ecologische wijnen uit de streek. Men kan dagelijks (behalve op zondag) vers brood bestellen.

Omgeving

De streek ‘Matarraña’ is een heuvelachtig landschap met een aaneenschakeling van bos, olijf- en amandelgaarden en heeft een aangenaam Mediterraans klimaat. De vele pittoreske, middeleeuwse dorpjes zijn allen een bezoek waard. De camping ligt op 3 km van het monumentaal beschermde, middeleeuwse dorpje La Fresneda waar een aantal voorzieningen zijn (winkels, bars, restaurants, postkantoor, huisarts, apotheek). Het natuurreservaat ‘Los Puertos de Beceite’ met zijn gevarieerde flora en fauna, ligt op 30 min. rijden.

Recreatiemogelijkheden

Er zijn vele wandel- en fietsmogelijkheden, ook direct vanaf de camping of men kan een van de monumentale dorpjes in de streek bezoeken. Het gebied is ook zeer geschikt voor vogelaars. Een lijst met gespotte vogels is voor iedere gast beschikbaar. Het natuurreservaat ‘Los Puertos de Beceite’ biedt vele mogelijkheden om te wandelen, te mountainbiken, te klimmen, te zwemmen of aan canyoning te doen. Tevens is er een openbaar zwembad in La Fresneda. Ook een bezoek aan het gierenobservatorium Mas de Bunyol is zeer de moeite waard.

Een van de populairste wandelingen is door de prachtige kloof ‘El Parrisal’. Ook kan men een fietstocht maken over de ‘vía verde’ (voormalige spoorlijn die tot fietspad is omgebouwd). Fietsen kunnen in een naburig dorp gehuurd worden.