Entre les Sources

Wasmachine WiFi

Een vakantie op onze authentieke boerderij ‘Entre les Sources’ laat zich niet in een paar woorden beschrijven. Graag ontvangen wij u persoonlijk om u te overtuigen van de aangename en gemoedelijke vakantiesfeer in Grandrupt de Bains. De ruimegastenkamers en studio’s, de knusse boerencamping, de prima voorzieningen, de ‘table d’hôtes’ met maaltijden uit eigen keuken, de wandelmogelijkheden en het prachtige landschap van de Vogezen zullen u beslist verrassen. De deur staat open!
Welkom op ‘Entre les Sources’.

Omzoomd door bomen en struiken, met doorkijkjes naar velden en heuvels, ligt achter de boerderij onze kleine camping. Er zijn plaatsen met schaduw en mooie plekjes met meer licht. De voorzieningen zijn degelijk, praktisch en voldoen aan de eisen van basiscomfort op een boerencamping. De camping ligt fraai tussen de heuvels en de weilanden van het prachtige landschap van de Vogezen.

Slechts een paar stappen buiten het terrein vindt u een oase aan rust. De omgeving biedt voor fietsers en wandelaars volop mogelijkheden. In het kampeerseizoen wordt ‘s avonds vaak het kampvuur aangestoken.

Campinggasten kunnen tegen betaling de avondmaaltijd gebruiken, een lunchpakket bestellen of ontbijten bij de boerderij.

 • De luxe en keurige caravan aan de voorzijde van het huis is te huur:
  € 30,00 per dag.
  Inclusief elektriciteit en staanplaats.
  Exclusief toeristenbelasting en dagprijs van € 3,00 per persoon.

Omgeving

De boerderij Entre les Sources ligt in een prachtig deel van de Franse Vogezen in een markant landschap. In deze Lage Vogezen zijn wandelen en fietsen uitstekende manieren om dit deel van Frankrijk te verkennen. Ook de automobilist kan talloze historische steden en dorpjes aandoen om de combinatie van een rijk verleden en de moderne tijd te aanschouwen. Grandrupt de Bains ligt eveneens midden in een gebied met geneeskrachtige bronnen, thermaal baden en plaatsen waar het revitaliseren van lichaam en geest op hoog niveau staat. Vaak bevinden deze bronnen zich in historische en architectonisch interessante gebouwen.

 • Grandrupt de Bains is een klein dorp met ongeveer tachtig inwoners. Het is er zeer rustig.
 • In de omgeving zijn plaatsen te bezoeken zoals Vittel, Plombières les Bains, Epinal en Contrexéville of op iets grotere afstand liggen de interessante steden Nancy, Langres,Verdun, Besançon.
 • Vele watersportmogelijkheden in een nabij gelegen groot stuwmeer (Lac Bouzey).
 • Ontdek in het vlakbij gelegen Darney hoe op ambachtelijke wijze snoepjes worden gemaakt. In dit stadje is ook een kasteel, een mooie beeldentuin en een museum over de prehistorie.
 • Het wereldberoemde Notre Dame du Haut van Le Corbusier in het stadje Ronchamp.
 • Vaar met een rondvaartboot met restaurant door de sluizen van Canal de l’Est en bezoek Fontenoy le Chateau. Daar kunt ook een halve dag paintball beoefenen in groepsverband. Compleet met maskers en verfpistolen.
 • Verschillende pretparken voor jong en oud zijn per auto goed bereikbaar. Zoals Fantasialand en Nigloland met wildwatervaren.
 • Paardrijden in de buurt en in de regio. Ook tochten onder deskundige begeleiding.
 • Uitgezette tochten voor terreinfietsen in de buurt van de boerderij.
 • Xertigny; vissen op forel in een speciale kweekvijver. De vis wordt na uw vangst direct schoongemaakt. (Ook leuk voor kinderen)
 • Groepstochten mogelijk op leuke authentieke tractor met aanhanger.
 • Groepswandeling onder leiding van Nederlandse gids , Hans Roverts

Recreatiemogelijkheden

Uitgebreide documentatie van de omgeving en wandel -en fietsroutes aanwezig.Eigenaresse Harriet deelt graag haar brede kennis van de omgeving met u.
Een bosmeertje om in te zwemmen op 8 km afstand.Op de camping mogelijkheid tot maken of deelnemen aan het kampvuur.Tafeltennis, houten speeltoestel voor kleine kinderen.Cursussen en workshops in de zomermaanden.