Aire Naturelle Les Joncquiers

Wasmachine Zwembad Hond WiFi

Aire naturelle 'Les Joncquiers' is een ideale plek voor rustzoekers en natuurliefhebbers. 
Ons terrein bevindt zich op een zuidelijke helling tegenover de Mourre Nègre, het hoogste punt van de Luberon (1125m), drie kilometer van het dorpje Saint Martin de Castillon. Er zijn in totaal 30 staanplaatsen. 
Het merendeel onder eeuwenoude eiken of zonlichtfilterende acacia's. Tevens is er een aantal zonnige plekken met prachtig uitzicht op de Luberon.

Tentkampeerders kunnen eventueel kiezen voor het autovrije gedeelte van ons terrein. Er is een heerlijk zwembad aanwezig om lekker af te kunnen koelen op warme dagen of om wat baantjes te trekken.

Bij het kampeerterrein staat ook een luxe vakantiehuis voor 2 personen, gîte Jardin d'été, en een kleiner vakantiehuisje voor 2 personen, La Détente.

Omgeving

Het kampeerterrein ligt in het 'Parc Naturel du Luberon' in de Vaucluse, één van de mooiste streken van de Provence, in Zuid Frankrijk. Deze streek staat bekend om z'n strakblauwe hemel, stralende zon en zuivere lucht en de talrijke pittoreske dorpjes.

De Luberon staat bekend om z’n natuurschoon en prachtige wandel- en fietsroutes

Grote steden als Aix en Provence, Avignon, Arles en Marseille met prachtige culturele bezienswaardigheden liggen op een uurtje rijden. De Provence was het domein van de „schilders van het licht”, en dat uit zich in de musea in de grotere plaatsen in de nabije of iets verdere omgeving.

De Middellandse zee met z’n stranden, de Calanques bij Cassis, de oude haven van Marseille, het Lac de St. Croix en de Gorges du Verdon, een schitterende canyon, zijn allemaal mooie dagtochten op ongeveer anderhalf uur rijden.

Recreatiemogelijkheden

Grenzend aan het kampeerterrein ligt een uitgebreid wandelnetwerk en er zijn schitterende fietstochten te maken in de directe omgeving.